Vålerenga
1 - 1
Sogndal
man 1. apr 17:00 Intility Arena
Vålerenga
Trener: Geir Bakke
Formasjon: 4-2-3-1
21 M. Sjøeng
21 Magnus Sjøeng
6 V. Hedenstad
6 Vegar Hedenstad
5 N. Idumba
5 Nathan Fasika Idumba
23 M. Kreuzriegler
23 Martin Kreuzriegler
18 S. Juklerød
18 Simen Juklerød
29 F. Ambina
29 Fidel Brice Ambina
15 E. Hagen
15 Elias Hagen
11 D. Håkans
11 Daniel Håkans
8 H. Bjørdal
8 Henrik Bjørdal
24 P. Strand
24 Petter Strand
9 M. Rijks
9 Mees Rijks
Innbyttere: Jacob Storevik, Christian Borchgrevink, Aaron Kiil Olsen, Aleksander Hammer Kjelsen, Stian Sjøvold, Jones El-Abdellaoui, Ola Kamara, Adrian Kurd Rønning, Filip Thorvaldsen
Sogndal
Trener: Tore André Flo
Formasjon: 4-4-2
1 L. Jendal
1 Lars Jendal
11 A. Hoven
11 Andreas Hoven
4
4 D. Arrocha
4 Daniel Arrocha
13 P. Flo
13 Per Egil Flo
17
17 M. Sjølstad
17 Martin Sjølstad
7
7 E. Baidoo
7 Edmund Baidoo
8
8 J. Flaten
8 Jacob Blixt Flaten
6 M. Høyland
6 Martin Høyland
2
2 F. Eriksson
2 Felix Eriksson
31
31 J. Nundal
31 Joakim Nundal
30
30 E. Flataker
30 Erik Flataker
Innbyttere: Magnus Stær-Jensen, Emmanuel Olugbe, Mathias Øren, Kristoffer Steinset, Isaac Twum, Marius Årøy, Oliver Hintsa
Ventetiden er over, og fotballen skal igjen rulle med poeng på spill på norske baner! Noen av oss har feiret oppstandelsen de siste dagene, og nå skal vi se om Vålerenga klarer å gjenoppstå fra Obos-ligaen. Dagens gjester på Intility arena er Sogndal, som ble nummer syv i fjor.
Siden forrige sesongs nedrykk har Vålerenga mistet mange spillere, men også hentet en god del nye. Dermed er det en blanding av etablerte eliteseriespllere og litt mer ubeskrevne blad som sammen skal prøve seg på nivå to i år. Geir Bakkes menn har tidvis sett imponerende ut i treningskampene i vinter, blant annet med 3-1 mot Tromsø, 4-1 mot Rosenborg og 5-3 mot Sarpsborg 08. Men det har også blitt tap som 1-3 mot Fredrikstad, 1-2 mot Strømsgodset og nå sist 0-4 mot AIK i Stockholm.
Sogndal har også mistet flere sentrale spillere i fjor, som Anders van der Spa, Sondre Ørjasæter og islendingene Jonsson og Ingimundarsson. Likevel sikter Tore André Flos menn høyere enn fjorårets syvendeplass. Vinterens treningskamper har gitt både skuffelser som 0-2 mot Hødd og 0-0 mot Åsane, mens de to siste kampene har gitt 5-1-seier mot Åsane og et Hederlig 1-2-tap mot Brann. Så det kan se ut som formtoppen er stilt inn til seriestart for de hvite og svarte.
Det er en fin vårdag i Oslo, med tosifret antall varmegrader og solskinn, men skyene har kommet sigende de siste par timene. Like fullt er det fine spilleforhold i hovedstaden, og utenfor stadion var det mye folk og lange køer. Fin ramme for seriestart!
Vi noterer oss at Vålerengas nykommer Ola Kamara ikke er klar fra start til dagens match, til tross for en tidligere melding om at smellen han fikk mot Ull/Kisa, ikke skulle skape noen problemer for seriestarten. Dermed er det bare én endring i VIF-laget fra treningskampen mot AIK: Håkans kommer inn for Thorvaldsen.
Sogndal får på sin side Martin André Sjølstad og Jacob Blixt Flaten tilbake fra skade. Det gjør at Per-Egil Flo tar plass i midtforsvaret igjen. Nundal starter på topp sammen med Flataker, som har scoret mye i treningskampene i vinter.
Forrige møter mellom Vålerenga og Sogndal var i 2017-sesongen. Da ble det to målrike oppgjør med 3-0 til Vålerenga i Oslo, mens Sogndal vant 5-2 hjemme på vestlandet i siste serierunde.
Lagene er ute på banen. og de møtes av godt fylte tribuner her. Vålerenga supportertribune er fylt med en stor tifo som indikerer at VIF har tenkt å spise alle sesongens motstandere til frokost. Blir det sånn? Det er i alle fall tid for første rett, så får vi se hvem som spiser hvem.
Kampstart
Vi er i gang i hovedstaden!
1' Frispark til Vålerenga
1' Sogndal møter Vålerenga ganske høyt i banen her. Hjemmelaget hviler lit med ballen i laget for å se an situasjonen.
3' Gjestene forsøker en stikker gjennom til Nundal, men Sjøeng er fint ute og snapper ballen.
4' Juklerød kriger seg forbi Baidoo nedover langs kanten, men stoppes av Hoven. Innkast høyt oppe.
5' Dommer legger lista høyt her innledningsvis. Først er det Vålerenga som roper på frispark på vei framover, men Sogndal overtar og kontrer. Ambina gjør en god jobb defensivt og bruker kroppen til å legge en motspiller i bakken. Ingen frispark, men det blir et dropp i andre situasjon, på grunn av frykt for hodeskade.
6' Vålerenga har tatt tak i kampen og presser Sogndal bakover nå.
6' Frispark til Sogndal
8' Henrik Bjørdal er både offensiv og bevegelig i Vålerenga-laget foreløpig. Involverer seg høyt oppe i hele banebredden, mens Hagen og Ambina ligger litt mer bak og kontrollerer.
8' Bjørdal finner Håkans med en stikker, og han kommer seg til linja og slår ut i boksen. Flaten rydder unna.
9' Så slurver Vålerenga med et tilbakespill. Sjøeng er nemlig et stykke oppe i banen når Fasika slår høyt tilbake. Men det er lite fart i ballen, så sisteskansen jogger kontrollert tilbake og setter i gang igjen.
9' Frispark til Vålerenga
10' Høyland bryter et framspill fra Fasika, før Ambina er på pletten og vinner ballen tilbake for hjemmelaget. Litt klassisk serieåpning så langt.
12' Hagen får en skuddmulighet ute i boksen, men treffer Hoven i fjeset. Vålerenga vinner ballen tilbake og går for innlegg. Det havner i klypene på Jendal.
14' Strand prøver å finne Rijks med en flikk. Sogndal-forsvaret er med på notene.
15' Frispark til Vålerenga
16' Vålerenga har mye ball, men tempoet er foreløpig ganske lavt.
16' Frispark til Sogndal
17'
21' Sogndal vinner ballen høyt, men Baidoo klarer ikke finte seg forbi Juklerød.
22' Frispark til Vålerenga
22' Hedenstad rives ned på vei framover, og Vålerenga får et nytt frispark.
23' Frispark til Vålerenga
23' Frispark til Vålerenga
25' Juklerød prøver å finne Rijks, men Arrocha har kontroll.
26' Så f¨år Juklerud en ny sjanse med mer rom rundt seg. Han stormer inn i boksen til stigende jubel, men igjen stoppes han av Arrocha.
26' Hjørnespark til Vålerenga
27' Mye spill på venstrekanten for Vålerenga nå. Igjen er det Juklerød som prøver seg, denne gang mot Hoven. Det ender med utspill.
29' Feilpasning bak hos Vålerenga. Baidoo snapper og setter fart mot Kreuzriegler. Han bremses mnok til at VIF får sikringen på plass.
29'
29' Hjørnespark til Vålerenga
32' Vålerenga har fått opp tempoet litt de siste minuttene nå.
32'
33' Hjørnespark til Vålerenga
34' Vålerenga har tempo i spillet nå. Denne gang rulles det opp fra venstre mot høyre, og Håkans får en skuddmulighet bakerst i feltet. Han skyter rett på keeper.
35' Bjørdal slår inn, og ballen ser ut til å treffe Flo i armen, men den er nok inntil kroppen, så spillet vinkes videre, til stor misnøye fra mange på stadion her.
36' Mål for Sogndal, Erik Flataker scorer!
37' Kalddusj for Vålerenga midt i den gode perioden. Klarer hjemmelaget å svare her, da?
38' Sogndal har fått en vitamininnsprøytning og kriger seg til en corner når Nundal jager en lang ball i duell med Fasika. Gjestene roper på straffe i duellen, men får ikke gehør hos dommer.
38' Hjørnespark til Sogndal
39' Frispark til Vålerenga
41' Baidoo ute på et raid igjen. Ambina henger ikke med, og mannen med dagens målgivende pasning slår inn igjen. Han finner ingen på bakre stolpe denne gang.
42' Frispark til Vålerenga
43' Flo ligger nede md en smell. Det medisinske apparatet må ut på løpetur. Han satte seg bare ned da ballen gikk ut, Flo. Får håpe dette går bra for gjestenes del.
44' Flo jogger av banen og virker klar til å komme innpå igjen.
44' Flo er tilbake på banen, og vi fortsetter.
45' Vålerenga fortsetter det noe stillestående forsøket på å spille seg gjennom Sogndal-mannskapet. Mangelen på tempo frustrerer også tilskuerne litt nå.
45' Juklerød legger inn lavt, og Hedenstad kommer til to skuddforsøk. Det første går i en Sogndal-spiller, før backen tar seg tid, vender bort en mann og klemmer til. Rett på Jendal.
45' Skuddforsøk fra hjemmelaget igjen. Utenfor fra Kreuzriegler.
45' Baidoo legges i bakken og blir liggende. Han stabler seg etter hvert på beina igjen.
45' Frispark til Sogndal
45' Pause
Første omgang er over i Oslo, og noe overraskende er det Sogndal som går i garderoben med ledelse. Det startet tett og jevnt, før Vålerenga skrudde opp tempoet noen hakk og fikk flere store sjanser. Men det stemte ikke foran mål for Vålerenga, og da tok Sogndal vare på muligheten da den bød seg på en kontring. Et formidabelt forarbeid fra Baidoo ga Flataker muligheten fra 16 meter, og den tok han godt vare på da han banket ballen forbi Sjøeng. Vålerenga har en jobb å gjøre etter pause.
45' 2. omgang
45' Vi er i gang igjen. Ingen endringer på lagene i pausen.
46' Hedenstad slår inn fra høyre. Sogndal får etter hvert klarert, men ikke lenger enn at VIF vinner ballen tilbake. Hagen tester skuddfoten fra litt utenfor boksen. Over.
48' Så kommer Vålerenga i stor fart, og Håans felles av Flo rett utenfor boksen. Håkans er på vei gjennom der, og dommer tar seg tid før han drar opp kortet ? og det er spenning rundt fargen. Det kan fort bli rødt på kapteinen, men dommer nøyer seg med det gule.
48' Gult kort til Per Egil Flo på Sogndal
49' Frispark til Vålerenga
52' De kjapper seg ikke med dødballene nå, gjestene.
52' Strand vinner ballen fra Høyland og kriger seg framover, men Flo er på pletten og rydder opp i forsvaret.
53' Frekt innlegg med utsiden av høyra fra Bjørdal. Ingen fra hjemmelaget klarer å bryte ballbanen inne i boksen.
54'
55' Hjørnespark til Vålerenga
57' Fine kombinasjoner fra Eriksson og Sjølstad, men Fasika er på pletten og rydder opp inne i boksen.
58' Fine kombinasjoner på venstresiden til Vålerenga igjen. Det ender med en corner.
59' Spillerbytte Vålerenga - Ola Kamara går på, Ola Kamara går av
59' Hjørnespark til Vålerenga
61' Vålerenga fortsetter å ha overtaket her.
62' Flataker vinner ballen langt nede i banen og har med seg Baidoo på et kontringsløp, men velger heller å roe ned – og får et frispark.
62' Frispark til Sogndal
63' Eriksson holder på å snike seg inn i boksen mellom tre Vålerenga-spillere, men hjemmelaget har sikringen i orden og rydder opp.
63' Frispark til Vålerenga
64' Vålerenga leter og leter etter åpningene i Sogndal-forsvaret, men de er vanskelige å finne.
65' Strand prøver en chip inn i bakrom, men ingen fra Vålerenga har tatt løpet inn i boksen der.
66' Frispark til Vålerenga
66' Hjørnespark til Vålerenga
67' Sjølstad ser ut som han løper på seg en strekk her nå. Imens angriper Vålerenga.
68' Mål for Vålerenga, Daniel Håkans scorer!
69' Klanen feirer voldsomt nå. Og Vålerenga fortsetter å angripe.
69' Nesten 2-1! Hagen spilles fram inne i boksen på venstrekanten og slår på tvers foran mål. Der står tiden stille mens ballen ruller på tvers foran det åpne målet, og Kamara kommer akkurat for sent til å få foten på den.
71' Baidoo har fått seg en smell og trenger medisinsk tilsyn. Hjemmefansen er misfornøyd med at det går tid til dette.
71' Gult kort til Martin Kreuzriegler på Vålerenga
71' Nytt skuddforsøk fra Vålerenga. Over denne gang.
73' Hjørnespark til Vålerenga
73'
74' Kristoffer Steinset skal inn for Sogndal.
75' Nytt skudd fra Håkans. Rett på keeper.
75' Spillerbytte Sogndal - Kristoffer Steinset går på, Kristoffer Steinset går av
76'
78' Vålerenga har hatt en voldsom offensiv etter 1-1. Nå er det Hedenstad som legger inn, og en forsvarer sleiver ballen rett i fanget på egen keeper.
79' Baidoo på farten igjen for gjestene. Denne gang stoppes han.
79' Spillerbytte Vålerenga - Filip Thorvaldsen går på, Filip Thorvaldsen går av
79' Spillerbytte Vålerenga - Christian Borchgrevink går på, Christian Borchgrevink går av
81' Borchgrevink dribler og legger inn, men Kamara når ikke fram inne i boksen.
81' Spillerbytte Sogndal - Oliver Hintsa går på, Oliver Hintsa går av
82' Vålerenga får rom å angripe i, for en gangs skyld. Men dessverre for hjemmelaget sklir Juklerød ute på kanten.
83' Thorvaldsen prøver et skudd, men det er ikke mer kraft i det enn at det havner i beina på Kamara. Likevel for mye kraft til at Kamara klarer å dempe ballen. Dermed overtar Sogndal.
85' Borchgrevink prøver seg mot Sjølstad på kanten, men backen har kontroll. Tydeligvis ikke en strekk som gjorde at han haltet rett før 1-1 likevel, for øvrig. Fortsatt med for fullt, Sjølstad.
86' Håkans og Hagen kombinerer fint, og finnen kommer til skudd inne i boksen. Det blokkeres til corner.
86' Spillerbytte Sogndal - Mathias Øren går på, Mathias Øren går av
86' Hjørnespark til Vålerenga
88' Håkans settes opp i fin innleggsposisjon ute til høyre, men sender ballen bak mål.
90' Vålerenga fortsetter å dominere banespillet, som de har gjort absolutt hele andre omgang.
90'
90' Frispark til Vålerenga
90' Vålerenga sliter med å flytte ballen framover i banen. Det blir mye ballinnehav 40 meter fra Sogndals mål.
90' Ny mulighet for hjemmelaget, når de ruller opp ut mot venstre. Juklerød slår lavt inn, men ingen klarer å styre ballen i mål inne i boksen.
90' Kreuzriegler spiller opp i rom, men Juklerød kommer i møte. Symptomatisk for motgang.
90' Kampen er slutt
Det er slutt på Intility arena, og det ender med ett mål og ett poeng til hvert av lagene her i Oslo. Og det er nok et poeng Sogndal er mye mer fornøyde med enn Vålerenga. Det var nemlig hjemmelaget som styrte det aller meste her. Før pause var det riktignok jevnt i begynnelsen, før Vålerenga etter hvert strammet grepet og skapte flere sjanser, uten å få ballen i mål. Sogndal var imidlertid dødelige da de fikk sjansen på en kontring og gikk til pause med ledelse. I andreomgang var det énveiskjøring mot Sogndal-målet fra start til slutt. Vålerenga klarte ikke alltid omsette overtaket i sjanser, men skapte en god del muligheter. Det manglet likevel litt på både den avgjørende pasningen og i avslutningene. Daniel Håkans var eneste blåkledde til å få ballen i mål etter en fin heading fra Henrik Bjørdal. Dermed ebber det ut med 1-1 til slutt.