NY KONSERNSJEF: Hilde Merete Aasheim er ny konsernsjef i Norsk Hydro ASA og startar i rolla i mai. Tidlegare konsernsjef Svein Richard Brandtzæg blir i selskapet ut 2019.
NY KONSERNSJEF: Hilde Merete Aasheim er ny konsernsjef i Norsk Hydro ASA og startar i rolla i mai. Tidlegare konsernsjef Svein Richard Brandtzæg blir i selskapet ut 2019. (Foto: Halvor Molland / Hydro)

Aasheim blir ny konsernsjef i Hydro

Hilde Merete Aasheim trer inn i rolla som konsernsjef 8. mai, melder Hydro i ei pressemelding måndag.

Oslo: Aasheim er no konserndirektør og leiar for Hydros forretningsområde Primæraluminium, ei stilling ho har hatt sidan 2008. Ho har lang fartstid innan industrien, og har jobba i Elkem, Statoil og Hydro for ho har vore i 12 år.

– Jeg ser veldig frem til å lede Hydro på veien videre sammen med våre 35.000 kompetente og engasjerte kolleger over hele verden.  Jeg er overbevist om at vi har det som skal til for å gjøre en utfordrende situasjon, for Hydro og den globale aluminiumsindustrien, om til muligheter som vil utvikle selskapet videre, seier Aasheim. 

Styret nøgd med ny konsernsjef

Styreleiar i Hydro Dag Medjell seier i pressemeldinga at han er glad for Aasheim takka ja til jobben som konsernsjef. 

– Aasheim har en unik kombinasjon av bred industriell erfaring, kommersielt instinkt og sterke lederegenskaper som gjør henne til en perfekt match som konsernsjef for Hydro.

Tidlegare konsernsjef Svein Richard Brandtzæg blei administrerande direktør i Hydro i 2009. Han har jobba i Hydro i 33 år, og vil bli i selskapet ut 2019 og vil fungera som rådgjevar for den nye konsernsjefen i Hydro sitt teknologistyre. 

Til toppen