INTERAKTIV: I landslovutstillinga «Miserables Personae – de svake i samfunnet» kan ein både lese og sjå video for å lære meir om lova Kong Magnus Lagabøte sette i verk. Her ser formidlar ved Gulatinget, Tone Ekerhovd (t.v.) på introduksjonsvideoen saman med Rune Wesenlund Hjønnevåg og Theodora Misic, i rollene som gulatingsmaskottane «Runar» og «Theodora».
INTERAKTIV: I landslovutstillinga «Miserables Personae – de svake i samfunnet» kan ein både lese og sjå video for å lære meir om lova Kong Magnus Lagabøte sette i verk. Her ser formidlar ved Gulatinget, Tone Ekerhovd (t.v.) på introduksjonsvideoen saman med Rune Wesenlund Hjønnevåg og Theodora Misic, i rollene som gulatingsmaskottane «Runar» og «Theodora». (Foto: Vilde Grimelid Oppedal)

Den første landslova i Noreg kom lenge før 1814 – no kan du lære meir om den på Gulatinget

Kong Magnus Lagabøtes landslov var den tredje første av sitt slag i Europa, og den første lova i Noreg som tok omsyn til dei svake i samfunnet. Utstillinga om landslova opna på Gulatinget i helga.

Eivindvik: – Kong Magnus Lagabøtes landslov er den første som galdt for heile Noreg, og den tredje første i Europa av denne typen lov. Berre Sicilia og Spania var ute før Noreg, seier formidlar ved Gulatinget, Tone Ekerhovd. 

Bli medlem og få tilgang til meir eksklusivt innhold!

Allerede registrert?
Logg inn her

månadleg

Kr 99
Kjøp
No får du årsabonnement med 20% rabatt første året
* Tilbud og kampanjer kan ikke kombineres med andre rabatter.
Ynskjer også di bedrift å tilby rabatt for kundar eller tilsette?
Kontakt oss på pluss@porten.no
 

Betal med Visa eller MasterCard. For bedriftsavtale eller faktura, kontakt pluss@porten.no

Abonnementet blir fornya automatisk og kan seiast opp når som helst.

Vilkår og bruksbetingelsar

Spørsmål rundt abonnement? Kontakt oss på pluss@porten.no
Til toppen