SJEF: I mars vart det kjent at Hilde Merete Aasheim skulle ta over som konsernsjef etter Svein Richard Brandtzæg. Onsdag er hennar første arbeidsdag i den nye rolla.
SJEF: I mars vart det kjent at Hilde Merete Aasheim skulle ta over som konsernsjef etter Svein Richard Brandtzæg. Onsdag er hennar første arbeidsdag i den nye rolla. (Foto: Halvor Molland / Hydro)

Hydro: Onsdag tok den nye konsernsjefen over roret

Hilde Merete Aasheim har onsdag sin første arbeidsdag som konsernsjef for Hydro.

Oslo: I mars vart det kjent at Aasheim skulle erstatta Svein Richard Brandtzæg som konsernsjef.

Ho kjem frå rolla som konserndirektør og leiar for Hydros forretningsområde Primæraluminium, ei stilling ho hadde sidan 2008. 

Aasheim har mål om å auka lønsemda og styrka arbeidet for å gjera selskapet til ein leiande leverandør av avanserte lavkarbonprodukter og løysingar, går det fram av ei pressemelding. 

– Vi vil øke ambisjonene våre når det gjelder å effektivisere driften og sørge for en strengere kapitaldisiplin framover, og vi vil undersøke alle muligheter for å bedre inntjeningen fra Valsede Produkter i framtiden, seier ho. 

Aasheim har ifølgje meldinga lansert fleire tiltak, som fornying av selskapet sin konsernledelse, omstrukturering av forretningsområdet Valsa produkt, ein strengare kapitaldisiplin og kapitalfordeling, samt fornying av selskapets betringsprogram.

– Selv om vi fortsatt er optimistiske når det gjelder de langsiktige utsiktene for aluminium og Hydro etterhvert som vi går mot et sirkulært lavkarbonsamfunn, må vi erkjenne at vi har utfordringer vi må løse for å styrke resultatene og kontantstrømmen vår, sier Aasheim. Hun tilføyer at Alunorte må komme tilbake i full drift så snart som mulig for å gjenopprette normal drift i Brasil.

Til toppen