Minneord: Jan Rasmussen

MEININGAR

Minneord: Jan Rasmussen

Det er med stor sorg vi mottok budskapet om at Jan valgte å forlate oss onsdag 18 mai, bare 52 år gammel. 

Jan Rasmussen 1964-2016

MINNEORD: Jan overtok familiebedriften Årdal Plast as (senere Aardal as) i 1987 etter sin far, og har siden arbeidet jevnt og trutt med å videreutvikle bedriften. Lenge var de viktigste produktene egenproduserte servanter til bad, med produksjon i egne lokaler i Årdal. Som for mange norske produksjonsbedrifter var det utfordrende å produsere lønnsomt i Norge. Jan var derfor tidlig ute med å supplere egenproduksjon med leveranser fra ledende utenlandske bedrifter. Det ble etablert gode relasjoner til fabrikker i Polen, senere Spania, India og Portugal. Jan var en dyktig fagmann, og en omgjengelig og likandes person. Han var rettferdig, og opptatt av at både kjøper og selger skulle være fornøyd med handelen. Han bygde således langsiktige og gode relasjoner til sine leverandører og samarbeidspartnere, både i inn- og utland.

Jan bygde også tette og gode relasjoner til bedriftens kunder. I nærmiljøet har Linn Bad i mange år vært en av bedriftens viktigste kunder, sammen med Norsk Hydro og Norsun. I tillegg har flere kjeder og forhandlere innen baderoms-sektoren, og store enkeltprosjekter, fått nyte godt av gode produkter og service fra Aardal as.

I 2015 var Jan med å skape om Tya til et levende bakeri, kafe og bryggeri. Det er blitt et flott bygg i Årdal sentrum. Jan var glad i og flink til å lage mat. Han var entusiastisk med i arbeidet med å bygge opp bakeriet og kafeen sammen med Linda. Godt hjulpet av nær familie. Til tross for lange arbeidsdager og mange jern i ilden var humøret til Jan alltid på topp.

I Aardal as var Jan det naturlige midtpunkt. Både som bedriftens leder, og som en mann som brydde seg om andre. Jan hadde en utrolig evne til å få alle som var rundt han til å føle seg vel. Han var også et muntrasjonsråd. Ble det for mye alvor likte Jan et lite avbrudd. Ofte for å «tulle med andre», en god latter og et lite avbrekk, før arbeidet fortsatte.

Jan vil bli dypt savnet av alle medarbeiderne i bedriften, og av kunder og leverandører. Det blir krevende å fylle plassen etter Jan. 

Våre tanker går til den nærmeste familie; Linda, Christian og Lasse som har mistet sin mann og pappa, søsken og foreldre som har mistet en god bror og kjær sønn.

Jan, du vil bli dypt savnet.

Tor Norbye

Styreleder Aardal as

Til toppen