KAN STARTA OPP ATT ARBEIDET: Den føderale domstolen i Brasil har løfta den siste embargoen på Norsk Hydros Alunorte.
KAN STARTA OPP ATT ARBEIDET: Den føderale domstolen i Brasil har løfta den siste embargoen på Norsk Hydros Alunorte. (Foto: Norsk Hydro/Flickr)

Myndigheitene i Brasil løftar siste embargo på Norsk Hydro

Etter 19 månader er embargoen, som har begrensa aktiviteten ved Norsk Hydros Alunorte, no over.

Brasil: Den føderale brasilianske domstolen i Belem løfta torsdag den siste embargoen på Alunorte sitt nye deponi for bauksittrestar (DRS2), melder Norsk Hydro i en børsmelding natt til fredag.

Den 19 måneder lange embargoen som har begrensa aktiviteten ved anlegget er dermed over, og Hydro kan gjenoppta installasjons- og oppstartsaktiviteten ved deponiet.

– Dette er en milepæl for Alunorte og vil bidra til vår agenda mot et mer lønnsomt og bærekraftig Hydro, seier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauksitt & Alumina, seier dette er gode nyheiter for selskapet og kundane. 

– Vi er glade for å kunne gjenoppta installasjons- og igangkjøringsaktivitetene på dette topp moderne avfallsdeponiet, som er den eneste langsiktige løsningen for bærekraftig og robust virksomhet ved Alunorte. Dette er gode nyheter for våre hardtarbeidende ansatte, for kunder og for alle lokale interessenter som har bidratt til å gjøre dette mulig.

Til toppen