RÅDMANN: Stig Arne Thune har sagt opp som rådmann.
RÅDMANN: Stig Arne Thune har sagt opp som rådmann. (Foto: Kommunikasjonsstaben/UDI)

Stig Arne Thune har sagt opp jobben som rådmann i nye Sogndal kommune

Det er på Facebook rådmann, Stig Arne Thune, la ut nyheiten om at han seier opp jobben som rådmann i Sogndal.

Sogndal: Jobben har han sagt opp til fordel for ein annan leiarjobb kjem det fram i statusen på Facebook.

– Jeg visste at pendling ble krevende, men samtidig er 48-55 timer pr måned i bil vel mye. Det blir noen uker i året bak rattet når man legger sammen tiden. 45-48.000 kilometer i året gir rett nok mye glede gjennom lydbøker, god musikk, tid til refleksjon og telefonmøter, og helt sikkert for mange hot dog's og kaffe på Voss. Likevel har pendling hatt større omkostninger for kontakt med familie, venner, nettverk enn først antatt, skriv han på Facebook.

– Jeg skal stå på fremover for Nye Sogndal kommune helt til jeg starter i ny jobb. Jeg gleder meg til ny lederstilling med regionalt medansvar for 1.300 medarbeidere i de tre vestlandsfylkene. Jeg gleder meg til å kunne gå til kontoret i Bergen sentrum. Og jeg blir fortsatt mye i Sogn på feriestedet, men konstaterer og til min egen "overraskelse" at jeg nok er litt mer "bygutt" enn hva jeg kanskje hadde trodd.

– Glad, letta og optimistisk over det jeg føler er en riktig beslutning for meg. Jeg har i dag varslet leder i fellesnemnda, ordfører Jarle Aarvoll, at jeg har sagt opp til fordel for en annen lederjobb. Det har vært svært positiv erfaring å samarbeide med leiar av Fellesnemnda Jarle Aarvoll, det gjelder og mange flotte politikere i Fellesnemnda. Dette vil gå bra, og nå skal vi fokusere på planer, struktur og en trygg og god overføring. Men først en sårt etterlengtet og deilig uke i Frankrike, skriv Thune.

Ei samla vurdering

Thune avviser at det er arbeidsmiljøutfordringar knytt til til nye Sogndal kommune som er grunnen til at han seier opp jobben.

– Det har overhovudet ingenting med det å gjera. Eg er meir robust enn som så. Dette er ei samla vurdering, seier Thune, til Sogn Avis.

Til toppen