VETTISFOSSEN: I sin kommentar om Vestlandet, har helgeredaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen, dradd fram Årdal og Vettisfossen. Foto: Siren Svortevik.
VETTISFOSSEN: I sin kommentar om Vestlandet, har helgeredaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen, dradd fram Årdal og Vettisfossen. Foto: Siren Svortevik.

MEININGAR

«Utladalen er The dark side of the moon»

«Denne teksten er skrevet i rus. Og er derfor sikkert høyst uprofesjonell. I tillegg er den åpenbar tekstreklame», skriv redaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen om Årdal og Vestlandet. 

  • Endret

Årdal: Du kan lese teksten i sin heilskap på Dagsavisen her. Under følgjer eit utdrag frå teksten, der Årdal er spesielt nemnt. 

«Øvre Årdal er bygd på aluminiumsverket som ble etablert her i 1946, på restene av tyskernes virksomhet. I tiår var det symbol på Norge, på den nasjonsbyggende industrien, på Arbeiderpartistaten. Moderne tider kom og det gikk dårlig, men verket har kloret seg fast i historien. Solcelleproduksjon har også kommet til og bygda ser lyst på det hele. Nå står turismen for tur.

Hytte 8 på campingplassen i Utladalen er ikke luksuriøs, særlig ikke nå i oktober, da det er gølvkaldt og bistert, men den ligger ved inngangen til Norges Grand Canyon.

Det er derfor jeg skriver i rus. For vestland, vestland er så fantastisk at man nesten mister ord. At man noensinne har vurdert Playa del Inglés i pottitferien!? Hytte 8 på campingplassen i Utladalen er ikke luksuriøs, særlig ikke nå i oktober, da det er gølvkaldt og bistert, men den ligger ved inngangen til Norges Grand Canyon, den dypeste og meget mulig vakreste dalen i landet, som tar deg inn til hjertet av Jotunheimen. Og innerst, ved enden av krøtterstien det tok vestendingene 50.000 dugnadstimer å bygge på 70-tallet, i de fortsatt grønne dalene, ligger Eldorado, landets største, frie vannfall, Vettisfossen. Et skue du aldri vil glemme. Hørt om det? Neppe. Det ligger i Oslos blindsone. Utladalen er The dark side of the moon. De eneste vi traff var dansker. På Sognefjellet var kineserne i flertall.»

Til toppen