Får og kål lag på lag i ei gryte er den vanlegaste måten å lage fårikål. Dei seinare åra har det derimot vorte meir vanleg å ha med andre ingrediensar i gryta.
Får og kål lag på lag i ei gryte er den vanlegaste måten å lage fårikål. Dei seinare åra har det derimot vorte meir vanleg å ha med andre ingrediensar i gryta.

Fårikål: Norsk nasjonalrett frå Danmark

Grønsaker kokt saman med kjøt har lang fartstid på norske middagsbord. Blant desse rettane finn vi fårikålen som frå 1970-talet har smykka seg med tittelen Noregs nasjonalrett. Likevel er kanskje ikkje fårikålen så norsk som vi trur, nokre matforskarar hevdar nemleg at retten stammar frå Danmark.

Publisert

Bli medlem og få tilgang til pluss-artiklar!

Månadleg

kr 99

Kjøp

Årleg

kr 1 099

Kjøp

Støtte- abonnement månadleg

kr 198

Kjøp

Powered by Labrador CMS