1. oktober

Åge Sten Nilsen Akustisk Intimkonsert Live på Bakeriet i Årdal

  • Fra: 1. oktober 2018 20:30
  • Til: 1. oktober 2018 22:00
  • Sted: Bakeriet i Årdal

Les mer (facebook.com)

Aldersgrense: 18 år

Bilett: Førehandssal på Vekiosken/Samhold, kr. 270.

En av landets råeste og mest profilerte rockevokalister gikk overraskende nye veier ifjor somsoloartist, når han lanserte sitt første soloalbum på 8 år, SMOOTH SEAS (Don't Make GoodSailors), gjennom Grappa Musikkforlag. Parallelt med sin nye rockesatsing AMMUNITION, somnylig ga ut sitt andre studioalbum med påfølgende Europa turné. Kontrasten til Åge Sten Nilsens pompøse Queen show over 600.000 publikummere har trykket tilsitt bryst gjennom 10 år og AMMUNITION's forrykende rockeshow er stor, når den tidligereWIG WAM vokalisten presenterer låter og historier fra sitt liv kun med akustisk gitar og av og tilpiano. Publikum får et nært møte med både artisten og personen Åge Sten Nilsen i en unik intimsetting. Musikalsk byr Åge Sten Nilsen på materiale fra alle sine soloalbum, AMMUNITION,WIG WAM og ikke minst låter som har betydd og betyr mye for han som artist og menneske fraartister som Tom Petty, Kiss, Queen, Deep Purple, Anne Grethe Preus m.m Knyttet til betrakningerog selvopplevde historier hverken tabloidene eller publikum har fått ta del i tidligere.

Sarpsborg Arbeiderblad: «Kontrastfylt og neddempet om levd liv»Det er vel ikke som neddempet man kjenner Åge Sten Nilsen best. Men det var han torsdag kveld, da han spilte låter ogfortalte historier fra livet og karrieren sin, alene med en gitar og et piano. Som en slags «VH1 Storytellers»-episode,startet han med begynnelsen og hvordan han etter å ha sett Elvis Presley på tv som liten, bestemte seg for å bli musikerog hvordan han senere skulle bli verdensstjerne med Sarpsborg-bandet Tomorrow, men i stedet endte opp somvernepleier og hobbymusiker. Det viser seg fort at Nilsen både kan og liker å fortelle, og mestrer formatet med å sittealene på scenen med all staffasje tatt bort, helt uten «krykker», som han kommer tilbake til senere i konserten. For detteer et ganske nytt konsept for Nilsen. Selv om han har gjort mye akustisk gjennom karrieren, har han ikke viet en hel kveldtil å gå gjennom både låter og egen historie alene på scenen.

Fredrikstad Blad: «Sterkt stilskifte av Åge» (Terningkast 5) «En helakustisk Åge Sten Nilsen lanserer ti nye låter, og gamle og nye fans kan glede seg. Dette albumet er sterkthåndverk fra den tidligere glamrockeren i Wig Wam, denne gang nedstrippet og neddempet, men like vel til dels heftiginstrumentert. Særlig i molltoneartene er dette et bemerkelsesverdig godt album, og det er Nilsens tredje. Albumet byrstort sett på uvanlig sterk poesi og en vokalist i øverste divisjon. Åge Sten Nilsen kler også overraskende godt å syngemer lavmælt enn tidligere. Denne platen kan heldigvis ikke båssettes, fordi den henter elementer fra mange sjangere.Selv synes jeg helheten best kan beskrives som en slags blanding av Paul McCartney og Sting. For meg er det knaptmulig å gi en bedre kompliment enn det. » -Stig Nilsson F.B »

Til toppen