28. februar

Ungdomskurs i god sjølvfølelse

  • Fra: 28. februar 2019 16:30
  • Til: 28. februar 2019 18:30
  • Sted: Sogndalsfjøra

Les mer (facebook.com)

Sjølvfølelse handler om kva vi tenkjer og føler om oss sjølv og er grunnmuren i oss mennesker. God sjølvfølelse gir oss eit godt fundament/grunnmur å bygge videre på. Prøv å bygge eit hus uten grunnmur, det tar ikkje lang tid før det klapper sammen. Dersom fundamentet er bra, står vi stødigere i oss sjølv og det er lettere å lære seg nye ting som for eksempel matte, norsk og samfunnsfag, det er lettere å konsentrere seg, det er lettere å tenke at eg er god nok som eg er og det er lettere å ha det bra.

Vi mener det er mye bedre for individet og samfunnet at barn og ungdom får eit godt fundament å bygge livet sitt på. Alle mennesker møter utfordringer, det er bare snakk om tid. Det kan være i form av dårlig klassemiljø, press på skolen, stress, einsomheit, negative hendelser eller lignende.

Dette er noko foreldre og lærere har lite kontroll på. Vi vil at alle barn og ungdom skal ha med seg tryggheiten i seg selv. Vi vil at dei skal håndtere utfordringer på ein måte som gjør at sjølvfølelsen ikkje synker til bunns. Vi er avhengig av ein god sjølvfølelse for å ha det godt. Korkje foreldre eller lærere er der for barna/ungdommene sine 24 timer i døgnet, og mange foreldre og lærere kan ha dårlig sjølvfølelse sjølv. Det gjer det enda viktigere at barn/ungdom innehar ein fyldig verktøykasse der dei er bevisst sine handlinger og sin kommunikasjon. Dette vil også bidra til gode holdninger og verdier som dei kan ta med seg resten av livet.

«Det tar kortere tid å bygge en god selvfølelse enn å reparere en ødelagt en» – Trine Øfsti Bråten

God sjølvfølelse er viktig for foreldre og voksne, derfor har vi også kurs for vaksne og dei som jobber med barn og unge.

Barnekurs holdes i aldersgruppene førskolealder (i barnehagen med barnehageansatte tilstede), 6-9, 9-13 og Ungdomskurs i aldersgruppen 13-17.

Korleis foregår våre kurs for barn og ungdom:

Kurset er lagt opp med øvelser, aktiviteter, interaktiv dialog og lek. Undervisningen krever at barnet klarer å sitte ein del i ro. Barn og ungdom kjem ålene på kurs. Snakk med kursholder dersom barnet/ungdommen er utrygg så får du veiledning. Det er mulig å være tilstede i starten av kurset.

Kurset er utviklet av Trine Øfsti Bråten, eier og gründer av Diameta over en periode på fem år. Til sammen har vi holdt på 9 år med meget gode tilbakemeldinger fra de som har vært på kurs. Det er praksis relatert erfaringskunnskap satt i system bygget på prinsipper fra NLP. For å sikre kvaliteten på innholdet i kursene har Diameta som en av sine nærmeste rådgivere sykepleier og helsesøster med lang fartstid og mye erfaring i det offentlige og private. Diameta har Norges største team med proffe fagfolk som jobber med selvfølelse. Vi er nå over 100 kursholdere, fordelt i de fleste fylker over hele Norge. Hvis du ønsker kurs eller foredrag, ta kontakt med kursholder i nærheten av deg.

Kursholderne lærer barnet / ungdommen

Håndtering av vonde følelser
Hvordan få bedre selvfølelse
Hvordan sette seg mål
Hvordan bli mer motivert
Kommunikasjon
Mindfulness
Bedre søvn
Hverdagsverktøy
Sinnemestring
Konflikthåndtering
Selvhjelpsteknikker
Hvilke verdier har jeg?
Litt om kosthold

Til toppen